Chibi Opublikowano 16 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2008 Mam następny problem Jak zrobić celowanie tak jak w Liero(Wormsach). Chodzi mi że jak sie naciska przycisk np.GÓRA to postać celuje wyżej. I jeszcze żeby max.celowała od góry do dołu w jedną strone. Jak coś nie rozumiecie to piszcie. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vianom Opublikowano 16 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2008 Lengthdir się przyda EDIT: Tu masz wyjaśnienie lengthdir'a - https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=9214&hl= Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chibi Opublikowano 16 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2008 sorry że to pisze ale wytłymaczysz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vianom Opublikowano 16 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2008 Chodzi o to żebyś za pomocą lengthdira, przesuwał ten celownik po okręgu, czyli np. w step o_celownik.x = x+lengthdir_x(100,direction); o_celownik.y = y+lengthdir_y(100,direction); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chibi Opublikowano 16 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2008 spróbuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chibi Opublikowano 16 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2008 dobra wszystko działa dzieki :bye1: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vianom Opublikowano 16 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2008 Masz dla pewnosci, zrobiłem przykład ruszasz celownik strzałką w górę i w dół, można strzelać też spacją. TUTAJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi