macwys Opublikowano 22 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2005 Jestem początkujący pare godzin temu dowiedziałem się co to jest "GAME MAKER". Na stronce GMCLAN jest jakiś kurs i troche przykładów , ale to zamało :( . Czy mugłby ktoś powiedzieć od czego mam zacząć tworzenie gier w GAME MEJKERZE. Może jakiś najprostrzy silnik do platformówki (prawo, lewo, skok ,strzał). Prosze o odpowiedz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 23 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2005 Mogłeś też przeszukać oficjalną stronę, z której pewnie ściągnąłeś Game Makera. Jest tam sporo tutoriali... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
london Opublikowano 23 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2005 przeczytaj sobie helpa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macwys Opublikowano 23 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2005 No tutoriale ze stronki patrzyłem, ale jestem kiepski z Angielskiego. Help też z tego powodu odpada. Może znacie jakieś polskie źrudła wiedzy na ten temat, albo dajcie jakieś przykłady np. Podstawowy silnik platformówki. Prosze o odpowiedz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 23 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2005 Jak jesteś początkujący to poco ci silnik, ale jeżeli naprawdę chcesz to jest na stronie GMClanu Klik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
london Opublikowano 23 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2005 bucior w uploaderze ma fajny przykład na zrobienie platformówki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 23 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2005 Macwys - w tych tutorialach, są przykłady, które nie wymagają znajomości angielskiego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macwys Opublikowano 24 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2005 ATG napisał "Jak jesteś początkujący to poco ci silnik, ale jeżeli naprawdę chcesz to jest na stronie GMClanu Klik" - po pierwsze jak odpalm ten link to mi się otwiera stronka z napise "nie linkuj kolego " czy coś takiego. A po drugie powiedzcie mi od czego mam zacząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 24 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2005 Zacznij się uczyć :] Baw się klockami/kodem :D Rób wszystko metodą prób i błędów. No i przeglądaj i staraj się zrozumiec jak były napisane jakieś inne gry :] Btw. dużo jest takich tematów :] Poprzeglądaj :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 24 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2005 To https://gmclan.org/upload/gm/dlls/GMPhysics.zip był link bezpośredni do pliku więc musisz go wkleijić do jakiegoś acceleratora pobireania plików. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshark Opublikowano 24 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2005 ja już mu pomogłem więc nie ma problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macwys Opublikowano 24 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2005 BIGSHARK JEST THE BEST!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshark Opublikowano 24 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2005 BIGSHARK JEST THE BEST!!! <{POST_SNAPBACK}> Zgadzam się z tym całkowicie. Muszę ci przyznać że masz rację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 24 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2005 BIGSHARK JEST THE BEST!!! <{POST_SNAPBACK}> Nie wiem czy wiesz, ale prędzej czy później powiesz antonimem tego :] . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macwys Opublikowano 24 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2005 Marmot a niby dlaczego, zawiodłeś się na nim??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 24 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2005 No nie do końca o to chodzi xD Poczytaj stare tematy to się dowiesz ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macwys Opublikowano 24 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2005 Ale powiedz o co ci chodzi dokładnie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 24 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2005 Ale powiedz o co ci chodzi dokładnie:) <{POST_SNAPBACK}> Jeśli chwalisz bigsharka to za bardzo nie zrozumiesz tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macwys Opublikowano 24 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2005 Ej co w od niego chcecie. Zobaczyłem na forum że pomaga ludziom, wysłałem do niego wiadomość o kontakt, odpisał i zchęcią mi pomaga - wysyła przykłady - tłumaczy Powiedzcie dokładnie o co wam chodzi! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bucior Opublikowano 24 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2005 A co czytac ci się nie chce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 24 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2005 Ja powiem tak. Bigshark ostatnio trochę zmądrzał, ale podpadł mi zachowaniem od początku kiedy tu jest. W sumie nadal się dziwnie zachowuje w komentarzach xD . A jak złapie na GG numer kogoś, kto więcej wie od niego, to nonstop go wypytuje, o nawet najgłupsze rzeczy. Ostatnio mnie się pytał co to jest SCART, a Pietrusa, czy im wyżej skoczy, tym większy cień będzie xD . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi