bartez94 Opublikowano 15 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 Moj problem polega na tym jak zrobic zeby isc za postacia, a nie zeby ona znikala po skonczeniu sie okna. Probowalem wszystkiego. Zadne kursy nie pomogly. Moja wersja Game Maker-a to 7.0 PRO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vianom Opublikowano 15 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 Taaa, próbowałeś wszystkiego.... Powiem tyle -> view Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartez94 Opublikowano 15 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 ale dalej nie wiem jak to zrobic. jakos nie kojarze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vianom Opublikowano 15 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 Rooms -> views . Ustaw view 0 na obiekt postać i daj visible. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartez94 Opublikowano 15 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 Daje Room -> views Enable the use views-zaznaczylem View 0 Visible then rooms start-zaznaczylem na tak mam tam jeszcze Object following- zaznaczylem obiekt i nic a mam wesje 7.0 Pro Advanced mode Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feynorn Opublikowano 15 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 Cyatat z FAQ: 10. Co zrobić, żeby ekran gry przesuwał się wraz z bohaterem? Otwieramy room i przechodzimy do zakładki 'Views'. Zaznaczamy 'Enable the use of Views' i 'Visible when room starts'. Następnie w ramce 'Object following' wybieramy obiekt, za którym ma podążać ekran. Kurcze, drugi :jezor: A tak na przyszłość to korzystaj z tego: https://forum.gmclan.org/index.php?act=Search&f= :blink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartez94 Opublikowano 15 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 Dalej nic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feynorn Opublikowano 15 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 Dalej nic To może chociaż powiesz czemu? Daj kod z gry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vianom Opublikowano 15 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 masz TU przykładzik jak to ma wyglądać, można chodzić tylko w lewo i prawo(strzałkami) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feynorn Opublikowano 15 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 masz TU przykładzik jak to ma wyglądać, można chodzić tylko w lewo i prawo(strzałkami) Ja wiem jak to ma wyglądać. Powiedz co Ci nie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vianom Opublikowano 15 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 Przecież to jest przykład dla niego ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feynorn Opublikowano 15 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 Ehh masz... http://www.gmclan.org/uploader/4145/poradnik1.png Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi