mto Opublikowano 11 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2008 jestem nowy mam problem mam postac i potwora oraz scianki za ktore nie powinien wychodzic moj bohater i potwor. oni uciekaja mi za planszy pomocy !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 11 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2008 musisz stworzyć collision gracza z murem i potworka z murem: w collision potworka z murem : move_bounce_solid() w collision gracza z murem: speed = 0; chyba... @EDIT a zresztą, wyszukaj na forum lub zajrzyj do FAQ tam jest na 100% Nic ci się nie stanie jak troche poszukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mto Opublikowano 11 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2008 musisz stworzyć collision gracza z murem i potworka z murem: w collision potworka z murem : move_bounce_solid() w collision gracza z murem: speed = 0; chyba... @EDIT a zresztą, wyszukaj na forum lub zajrzyj do FAQ tam jest na 100% Nic ci się nie stanie jak troche poszukasz postac z murkem dziala a potworek juz nie :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 11 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2008 Daj do potworka tak: GML move_bounce_all(0); ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mto Opublikowano 11 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2008 Daj do potworka tak: GML move_bounce_all(0); ;) thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi