zalu Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 Nie będę się pier*** z tłumaczeniem kodu tylko tu macie kod źródłowyhttps://gmclan.org/up2661_11_Kopia_The_Crim.html chciałbym abyście mi pomogli w sprawie: -gdy wchodzi się do samochodu bliżej gracza wszystko jest ok ale jak się wejdzie do drugiego auta to już się coś psuje -i przy kolizji z tym wielkim kwadratem kierunki zostają odwrócone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rewlisz Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 Poprawiłem: http://www.gmclan.org/up4254_11_Kopia_The_Crim.html Użyłem tu najprostszego sposobu, ale jest już chyba trochę lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalu Opublikowano 3 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 dobrze jest jeszcze tylko te wsiadanie do auta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rewlisz Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 Zapisuj id samochodu który jest blisko ciebie i potem tylko aktywuj ten obiekt z tym id, nie wiem jak to zrobić dokładnie, ale wiem jak to ma wyglądać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 3 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 co do wsiadania: step: GML car=instance_nearest(x,y,o_car) if keyboard_check_pressed(vk_enter) && distance_to_object(o_car)<100 { direction=point_direction(x,y,car.x,car.y) speed=5 } powinno dzialac ;) EDIT: potem tylko zmieniaj direction i speed car poprzez obiekt bohatera ;) aha - i daj w kolizji z car ze car.zapalony=true, potem mozesz zmieniac direction i speed tylko, jesli hero wsiadl do niego ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalu Opublikowano 3 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 mógł byś to zamontować w przykładzie jaki dał Rewlisz albo w moim i wrzucić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi