Luksor Opublikowano 28 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 Jak zrobić pobieranie danych z pliku tekstowego na serwerze? Znalazłem to: http://4programmers.net/Delphi/Kompendium/...kodu-strony-WWW Ale wyskakują mi błędy: Undeclared indentifier HTTP (zapewne nie mam odpowiedniego komponentu). Proszę o pomoc, chodzi mi tylko o odebranie zawartości pliku txt z internetu. :crying: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 28 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 Masz chociaż ten komponent TidHTTP o którym tam jest mowa i wstawiłeś go na formę dając mu nazwę "HTTP" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 28 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 Thx! Działa!! Ale głupi błąd popełniłem. Była zła nazwa komponentu xD. Zamykam temat i zmieniam sygnę na zwykłą ;p. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi