Feynorn Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Tak jak w temacie. Skorzystałem z przykładu Yody na zrobienie plecaka. Dodałem plecakowi do step: x=view_xview y=view_yview Gdy poruszę się bohaterem to plecak również, ale przedmioty do niego zebrane już nie. Tutaj link do przykładu Yody To dość trudny problem i nigdzie nie znalazłem na to odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syliush Opublikowano 28 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 if ( inEq == 1 ) { x = objBackpack.x + ( i*44 ); y = objBackpack.y + objBackpack.posY; } W drawie w itemie chyba. O i bym zapomniał ten kod gdy sie zapełni pierwsza linijka ekwipunku czyli już nie pamiętam 4 czy może 5 miejsc, to itemy nie przeskakują na drugą linie tylko idą w linii prostej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 28 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 Przedmioty przyjmują pozycję plecaka nie? Więc wystarczy zmieniać pozycję plecaka. Pozostaje tylko fakt że trzeba to zrobić umiejętnie - nie bezmyślnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feynorn Opublikowano 28 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 Przykładu Syliusha już używałem i nie działa. Przedmioty przyjmują pozycję plecaka nie? Więc wystarczy zmieniać pozycję plecaka. Pozostaje tylko fakt że trzeba to zrobić umiejętnie - nie bezmyślnie. No, a jak zrobić "myślnie", żeby ustawiały się prawidłowo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi