Cobra Opublikowano 16 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2005 Mam problem zrobiłem se w gierce deszcz ale jak zrobić by spadał on w losowym miejscu na górze ekranu co np 1 sekundę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krychu90 Opublikowano 16 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2005 stwórz objekt np. obj_create i w nim: create: alarm[0]=30*1; alarm[0]: alarm[0]=30*1; instance_create(random(640),0,obj_kropla_deszczu); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 16 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2005 Podziałało. Ale jeszcze jak zrobiłem że kropla deszczu zderzy się z podłoga to zmienia sie w obj_deszcz_rozbity (kaurza) ale jak zrobić żeby ta kaurza znikneła po 5 sekundach. :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 16 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2005 W jakimś temacie już to było jak się ustala długość alarmów wg. sekund. Poszukaj. Ale widzę, że ci się nie chce, to ci powiem: room_speed*5 wpisujesz jako długość alarmu :P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 16 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2005 niemoge znalesc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 16 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2005 No, ale podałem ci odpowiedź, czytaj posty do końca... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 17 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2005 niedziała dałem te room_speed*5 do alerma i nic sie nie dzieje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krychu90 Opublikowano 17 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2005 create: alarm[0]=30*5; alarm[0]: instance_destroy(); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 17 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2005 działa :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi