lion Opublikowano 29 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2004 1) Czy znacie strony skąd moge pobrac CMS'y ?? 2) Co sądzicie o CMS'ie BLUE DRAGON ?? P.S. Prosze o nie podawanie tych CMS'ów: -Mambo -Geeklok -PHPnuke -Jportal :D -Riklaunim CMS -Guppy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 29 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2004 CMSów jest tyle że ich nie będę tobie wymienać, ale podam tobie strony z których możesz je ściągnąć i obejrzeć je: http://www.hotscripts.com/ - chyba 100 000 cmsów :D w CGI-BIN, PERL, PHP http://www.opensourcecms.com/ - spis ok. 50 cmsów http://www.cms.rk.edu.pl/ - polska strona poświęcona cmsom http://www.renegade-cms.com/ - strona dość ciekawego cms przypominającego jPortal dla txtSQL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riklaunim Opublikowano 29 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2004 http://www.renegade-cms.com/ - strona dość ciekawego cms przypominającego jPortal dla txtSQL 1. jPortal w porównaniu do Renegade to śmieć, chłam i żenada :P Obecnie Renegade jest w fazie Beta i działa na bazie MySQL. Obsługa bazy tekstowej txtSQL zostanie dodana wraz z beta 0.1.2 jak wraz z autorem stworzymy odpowiednią bibliotekę połączeń. ------------ Blue Dragon: archaiczny, sztywny, mało efektywny system zarządzania cmsem, reszta ok :P Poza tym nie radzę stosować jakieś słabe, nieznane CMSy (brak zasobów ani brak pewności że są bezpieczne) HTTP_REFERER robi swoje... do zrobienia mam jeszcze sporo, część (czego w Beta 0.1 nie ma) zrobiona... jutro zaczynam wakacje i biorę się do roboty, najpierw oranie zasobów bibliotek, zaktualizowanie, napisanie nowych artykułów itp. Po tym ostre prace na RkCMS :) za jakieś 4 tyg ++/- 1-2 tyg. będzie beta 0.2 z logowaniem/uprawnieniami. Lepszą budową modułów, forum, chatem, XML w obie strony itp. A skin to przeróbka darmowego. Ranma_man: Pousuwałem zbędne posty, a jak ktoś chce się jeszcze coś spytać Riklaunima, to pytajcie go na jego stronie. Trzymać się tematu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lion Opublikowano 30 Czerwca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2004 Dla mnie do gustu przypadł jPortal :D nie wiem czemu ale mi sie podoba :D Mam jeszcze jedno pytanko :) Czy strona Buziola jest na jakimś CMS'ie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 30 Czerwca 2004 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2004 jPortal jest do chrzanu, wierz mi. Strona BuZiola? Tak. Stoi na MD Pro i mialem zamiar ci go polecic. A i jeszcze Xoops nie zostal wymieniony. :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lion Opublikowano 30 Czerwca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2004 Dobra wierze Ci :D, czyli jaki wybrać pod strone mego teamu ;) Prosze o zapodanie najwydajniejszego :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 30 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2004 Dla strony teamu najlepszy jest wg. mnie eZ Publish. Ma tyle rzeczy. Nawet sklep ma :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riklaunim Opublikowano 30 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2004 Dla strony teamu najlepszy jest wg. mnie eZ Publish. Ma tyle rzeczy. Nawet sklep ma :P <{POST_SNAPBACK}> Ez Publish wymaga szybkiego serwera i raczej doświadczonego admina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lion Opublikowano 30 Czerwca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2004 Dla strony teamu najlepszy jest wg. mnie eZ Publish. Ma tyle rzeczy. Nawet sklep ma :P <{POST_SNAPBACK}> Pytałem odnośnie tych co dał Ranma :emot11: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 30 Czerwca 2004 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2004 Bierz to co Buziol. Wydaje się fajne, ale cos mi tu smierdzi mega hackiem php-nuke. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 30 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2004 Ja bym mówił o mega hacku nie phpnuke ale postnuke <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lion Opublikowano 30 Czerwca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2004 OK... dzieki, juz sciagm to :) A czy ma ktoś doświadczenie z tym CMS'em ?? Prosze pisac na PM, topic mozna lock'nąć :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riklaunim Opublikowano 30 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2004 OK... dzieki, juz sciagm to :) A czy ma ktoś doświadczenie z tym CMS'em ?? Prosze pisac na PM, topic mozna lock'nąć :) <{POST_SNAPBACK}> Ja robię polski support tego :) (md-pro) MD-Pro to daleki kuzyn PostNuke. Ich obu z PHP-Nuke łączy bardzo mało... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ajot Opublikowano 30 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2004 A czy ma ktoś doświadczenie z tym CMS'em ?? Prosze pisac na PM, topic mozna lock'nąć Twe życzenie jest dla mnie rozkazem. Resztę spraw załatwiać na pm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi