Nike125 Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Mam takie pytanie jak za pomocą Delphi zmienić obraz jpg o wymiarach 2000x1500(przykładowo) na obraz w formacie gif o wymiarach 500 na 300 ( przykładowo ) . I jak pobrać obraz jpg z jakiegoś folderu i zapisać go do innego folderu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 1. Trzeba użyć jakichś mrocznych bibliotek albo napisać własny szatański algorytm. 2. Skopiować? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nike125 Opublikowano 16 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 to może znasz jakiś programik do konwersji jpeg'a na gif'a , nie zalezy mi na pisaniu własnej aplikacji ., tylko na tym , zęby to działało ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 ImageMagick - obsługujesz z linii poleceń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nike125 Opublikowano 16 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 No ten ImageMagic jest spoko , ale mi jest potrzebny program który pomoże nie mnie , tylko użytkownikom mojej strony internatowej . jpeg zajmują dużo miejsca a mi chodzi o to , zeby zmniejszyć ich rozmiar i zamienić je na gify . Mała prosta aplikacja . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Advanced Batch Converter, http://www.google.pl/search?q=freeware+image+converter lub napisz sobie aplikacje obsługującą imagemagick. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 No ten ImageMagic jest spoko , ale mi jest potrzebny program który pomoże nie mnie , tylko użytkownikom mojej strony internatowej . jpeg zajmują dużo miejsca a mi chodzi o to , zeby zmniejszyć ich rozmiar i zamienić je na gify . Mała prosta aplikacja . No to piszesz prosty skrypt php - po wysłaniu obrazka przekonwertuje na dowolne rozmiar i typ. Nie wiem co ma do tego delphi skoro to samo zrobisz w PHP, a potrzebne ci to do strony. :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nike125 Opublikowano 16 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Bardzo dziękuje . znalazłem : Programik Bardzo dobry programik . ///// a masz racje dziadekkleofas mogłem to zrobić w php , ale się zakręciłem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 No ten ImageMagic jest spoko , ale mi jest potrzebny program który pomoże nie mnie , tylko użytkownikom mojej strony internatowej . jpeg zajmują dużo miejsca a mi chodzi o to , zeby zmniejszyć ich rozmiar i zamienić je na gify . Mała prosta aplikacja . Kpisz sobie? GIF jest mniejszy od JPEG? Przy odpowiedniej kompresji JPEG ma lepszą jakość i mniejszy rozmiar :mellow: Do tego GIF wygląda jak kupa przy trybie indeksowanym :mellow: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 Dlatego powstał format PNG, który jest idealny do wszystkiego co nie jest zdjęciami :) . Do zdjęć tylko JPG. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi