wezyrnorbert Opublikowano 14 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 Otóż jak zrobić jakieś omijanie się wzajemne obiektów, bo nie mam żadnego pomysłu. Żeby przy odpowiednim dystanse od siebie obiekty zachowywały się tak: ...................^ ------------>|<----------------- ...............V Na czerwono pierwszy obj1 a na zielono drugi obj1. Jakieś pomysły ? :[ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moldis Opublikowano 14 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 ale wytłumacz bardziej bo nikt nie wie o co chodzi.. A jakbyś chciał żeby zachował się ten pierwszy obj1 w kontakcie z ścianą od lewej strony? żeby poszedł w dół czy może skręcił w górę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wezyrnorbert Opublikowano 14 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 Nie, żeby obj1 w kontakcie z innym obj1 zachowywał się tak że się wyminą, jeden pójdzie w górę i dalej do celu a drugi w dół i dalej do celu. A ta kreska pomiędzy strzałkami to nie ściana tylko kolizja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moldis Opublikowano 14 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 No to dajesz tak: Jeśli kolizja po prawej z obj1 to skręć w dół, jeśli kolizja po lewej z obj1 to skręć w górę.. potem tylko kod na dalsze podążanie do celu i już ; D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wezyrnorbert Opublikowano 14 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 Tylko że już 3 2 sposobami robiłem i nie wyszło. Rysunek: Czarne kropki to objekty1, strzalki czerwona i zielona to ich kierunek marszu a X to ich cel i w kolizji mijają się tak jak na obrazku :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 14 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 GML mp_potential_step( xx, yy, 4, true ); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moldis Opublikowano 14 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 http://www.speedyshare.com/507453394.html Tu masz przykład ; D @Edit poprawiłem link bo wsadziłem coś innego ; D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wezyrnorbert Opublikowano 14 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 Dzieki Moldis, bardzo mi pomogłeś :P eee, ale oni też się zacinają jak wczesniej :P teraz to się wcale niwymijają :P Jakby co to wysle pliczek :P Ok już mi dziala, poprawilem se :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi