Zając Opublikowano 10 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2005 jak już skonweruje modele 3d z marzipana, to jak je potem dodać do gry, tzn gdzie trzeba wpisać ten skrypt co go marzipan przygotowauje? dajcie mi na przkładzie jakiegoś obiektu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 11 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2005 A robisz gry 3D? Najpierw się naucz dobrze robić gry 2D, potem rób gry 3D. PS. Na GMCLAN jest mój artykuł, o 3D w Game Makerze. Polecam jego lekturę, jak nie znasz angielskiego i nie chcesz do helpa zajrzeć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zając Opublikowano 11 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2005 posłuchaj mnie Marmot, ja sobie poradzę dopiero jak dasz mi skrypt z przykładem moedelu 3d, no i do tego ja sie pytałem gdzie dodawać skrypty z marzipana, a nie o podstawy typu ściana... daj mi jakiś skrypt z jakimś obiektem 3d, np jakimś samochodem albo czymś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 11 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2005 Na oficjalnym forum GM'a jest gdzieś przykład GTA3D czy jakoś tak... Do GM6.1 bodajże. Ale jest tam wszystko - ludziki, samochody... ale modelowane w kodzie. :weight_lift2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 11 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2005 A wy chcecie (nowi użytkownicy forum) cały czas gotowce. Troche logiki i normalnego ludzkiego proszę by się przydało <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshark Opublikowano 11 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2005 Skrypt trzeba oczywiście wpisać do drawu. Nie polecam jednak marzipanu gdyż po skonwertowaniu nawet prostego modelu otrzyamamy miliony linijek Codu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 11 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2005 Przecież można to załadować z pliku <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi