Nike125 Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 Witam . Mam taki oto problem : chcę złapać uchwyt okna . gdzieś wyczytałem że muszę użyć drag and drop i na koncu wykonywania drag and drop używam windowpos . Ale jak to wygląda w kodzie ???? Jeśli ktoś mógłby mi napisać procedure : 1. klikam przycisk ( jakiś button ) 2. najeżdżam myszką na dany obszar ( w moim przypadku na czat gry na pokojach na wp ) 3. wciskam jakiś klawisz ( i w tym momencie otrzymuje uchwyt) Bardzo proszę o pomoc . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 bez obrazy ale syfiaste jak dla mnie, latam myszką i po chwili koniec :huh: przyciąga do monitora na 15 sekund 1/5 Pisz w temacie o jaki język ci chodzi! Pascal czy Delphi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nike125 Opublikowano 10 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 Chodzi o delphi . Szukam od rana ale nic nie znalazłem . wiem , ze musze najpierw wskazać pozycję myszki , potem wyciągnąć z tej pozycji handle okna . Ale nie umię napisa c do tego kodu :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi