rocket12 Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 Mam 2 pytania: 1.Jak zrobić aby postać poszłą tam gdzie nacisne kursorem (tak jak w grach RPG gdzie steruje się myszką)?-kiedyś to umiałem ale od miiesiąca albo 2 nie urzywałem game makera Jak zrobić żeby bohater był odwrócony w stronę kursora (najlepiej z dokłądnością do 10 stopni lub mniej)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slax Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 Ad1. Create GML xx=x; yy=y; Glogal left button GML xx=mouse_x; yy=mouse_y Step: GML if x<xx x+=4; if x>xx x-=4; if y<yy y+=4; if y>yy y-=4; Powinno działać :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rocket12 Opublikowano 9 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zamiast obrotu postaci o z dokłądnością do 10 stopni wystarczy mi z dokładnością do 90 stopni Czyli żeby stript zmieniał się kiedy postać idzie w lewo , prawo itd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi