rocket12 Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 po 1: potrzebował bym panel w którym było by : *pasek życie bohatera *ilość pieniędzy *pasek exp po 2: Mam problem z atakiem mojego bohatera: *Chciał bym aby gdy bohater jest zwrócony np. na zachód to gdy nacisnę spacje to on wyciąga miesz i ciągle jest zwrócony w prawo. *Chciał bym aby mój bohater móg atakować tylko co określony czas np. 7 sekund. A i po 3: Jak mam wstawić swoją gre na neta ??? Narazie to wszystko. Z góry dziękuje za pomoc. :bye1: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 1. Jest w przykładach. 2. If'y, alarmy. 3. Zgraj na dyskietkę i wrzuć do pajęczej sieci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bixon Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 Jejciu, wszystko było szlifowane miliony razy... Wystarczy poszukać... Poza tym to jest "małą pomoc" ? Wydaje mi się, że to trochę więcej niż mało... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rocket12 Opublikowano 23 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 Skoro wystarczy poszukać to podajcie jakieś konkretne linki ,a nie piszecie że to było !!!!!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morrighan (AoM) Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 Życie bohatera: Daj skrypt: GML var pasek, czas, czas_max, dlugosc, xx, yy, xx1, yy1, kolor, kolor1; xx = argument0; yy = argument1; xx1 = argument2; yy1 = argument3; czas = argument4; czas_max = argument5; dlugosc = xx - xx1; pasek = ( czas / czas_max ) * dlugosc; kolor1 = draw_get_color(); draw_set_color(c_black); draw_rectangle(xx-1,yy-1,xx1+1,yy1+1,false); draw_set_color(kolor1); kolor = merge_color(c_red,c_lime,czas/czas_max); draw_rectangle_color(xx,yy,xx-pasek,yy1,kolor,kolor,kolor,kolor,false); i sobie ustaw jak tam masz z życiem (zmienne). Np. w Draw bohatera: GML skrypt_z_zyciem(x-30,y-30,x+50,y-27,HP,MAXHP); Ilość pieniędzy: Pokombinuj ze zmiennymi, np.: daj w Create: GML gold = 100; a później w Draw: GML xx = view_xview[0]; yy = view_yview[0]; draw_set_font(moja_czcionka); draw_text(xx+0,yy+30,'Gold: '+string(gold)); Pasek exp, tutaj masz: https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=12178&hl= (na samym dole) Z tym wrzuceniem na neta, to wejdź na jakiś hosting plików i tam sobie wrzuć, np. na speedyshare. (Masz jeszcze GMCLAN'owski upload) :) A z resztą pokombinuj :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 https://gmclan.org/up2576_11_island6.html Prawie że gotowiec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rocket12 Opublikowano 23 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 Jakoś wykombinowałem (przy waszej pomocy wielkie dzięks) to co potrzebowałem Ale tera potrzebuje jeszcze 2 inbformacje 1 Co zrobić aby obraz (widok gry) podonżał za myszką 2 Jak zmienić wygląd myszki (oczywiście w grze) tzn. aby myszka była obiektem Jeżeli odpowiecie na 2 to odpowiedź na pierwsze będzie zbędna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morrighan (AoM) Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 Już i tak ja i Yoda daliśmy Ci dostatecznie dużo, nikt za Ciebie nie zrobi wszystkiego ! Zrób też coś sam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 Zrób obiekt myszki, daj mu sprite myszki jaki tam chcesz i w step: x=mouse_x y=mouse_y Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 Boże robisz objekt kursor i dajesz w Stepie kursor.x=mouse_x kursor.y=mouse_y I w global game settings Jest to drugie od dołu Display the cusor mam nadzieje ze pomogłem EDIT: Jeżeli odpowiecie na 2 to odpowiedź na pierwsze będzie zbędna lol to my jesteśmy w Milionerach, że musimy odpowiedzieć A lub B? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bixon Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 https://gmclan.org/index.php?czytajart=7 Proszę bardzo o wyglądzie myszki. Wystarczyło zajrzeć na stronę główną... Ale oczywiście się nie chce... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi