johny13 Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Jak rysowac zmienne ktore ja utworzylem. Czyli w create mojego hero wpisalem forsa=100 . Jak zrobic zeby np. w lewym gornym rogu byl obrazek mojego hero a pod nim ile mam tej forsy czyli(te kropki to obrazek). No i oczywiscie jak moge zrobic ten obrazek zeby tam byl? Bardzo prosze o pomoc. .............. .............. .............. Forsa=100 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morrighan (AoM) Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Daj w Draw swojego bohatera: GML xx = view_xview[0]; yy = view_yview[0]; { draw_set_font(czcionka1); draw_text(xx+0,yy+0,'pieniądze: '+string(forsa)); } czcionka1 - to czcionka musisz ją ustawić w zakładce "Fonts" w GM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johny13 Opublikowano 21 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 aha dzieki a co w tym jest zle? forsa=forsa+20; jak to trzeba zapisac bo mysle ze tak a mi wyskakuje blad Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 A jaki błąd wyskakuje? '-.- Piszcie takie rzeczy, my nie wróżki. Choć podejrzewam, że nie zadeklarowałeś tej zmiennej... PS: Szybciej: GML forsa += 20; //;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 chcesz zeby ci kase dodawalo. nic prostszego w CREATE global.forsa=100 w akcji w ktorej kasa ma byc dodana global.forsa+=20 a w drawie draw_set_font(font1) draw_text(x,y, global.forsa) ot cała filozofia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi