Masgen Opublikowano 16 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 A więc naraże się na jakieś beszty itd :P Ale Muszę zapytać bo nie znalazłem tego :P 1.Jak zrobić Questy i rozmowy z npc :) (np takie coś, że podchodzisz do npc gadasz z nim i wkońcu on mówi żebyś mu pomógł w czymś tam i to jest twój quest) Zapomniałem jak to się robiło więc odrazu też o to zapytam :P 2.Jak to się robiło, że jak przechodze z roomu do roomu to zapamiętuje ile mam expa,jaki lvl,jakie itemy itd :P 3.Czy mogłby ktoś mi zrobić przykład bardzo prostego plecaka i inventory? ;) (albo dac link) Jeżeli coś mi się jeszcze przypomni to napiszę tutaj :) To Tyle Mam Nadzieje, że mi pomożecie, a nie wyzwiecie itd Dziękuję za przeczytanie tego i za Pomoc :) @Down Chodzi mi o to żeby bylo takie coś : NPC : O Witam wlaśnie cię szukałem... Ty: blabalbal NPC: BLALBABAL TY: BLABLABAL NPC: Zabij np: 10 wilków TY: Spróbuje blablabal ( i tu zaczyna się już quest ;P ) I jeszcze z tymi global.experience global.items global.level itd To to wstawić w 1 roomie czy we wszystkich muszę ?;> hm... jak mam tabelkę, w której jest mój lvl ile mam expa i ile na lvl trzeba... żeby rysowało w każdym roomie musze to wszędzie wstawić tak ?:P i mam wstawione do 2 roomów i jak przechodzę do 2 to zeruje mi się lvl i exp :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 16 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 1 i 3. Było. Na GMClanie są gdzieś przykłady ekwipunku i dialogów. Nawet chyba w przykładach... 2. Zmienne globalne, czyli na przykład: global.experience Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morgo Opublikowano 16 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 2.zmienne najlepiej umieść w game start zamiast w create obiektu i umieść go w pierwszym roomie. 3.przykład 1, przykład 2 A na przyszłość to poświęć się czasami i przeszukaj forum, to naprawdę nie boli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi