Grabus Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 Dałem by ekran podążał za obj_character - działa. Wraz z ekranem porusza się jeszcze panel ze statystykami itp. użyłem GML Step obj_panel: x=view_xview+120; y=view_yview+120; Wszystko działa, panel idzie razem z ekranem. Problem tkwi w tym, że gdy obj_character porusza się na ukos panel zaczyna dziwnie wibrować. Jak uniknąć takiego efektu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 GML Step obj_panel: x=view_xview+120; y=view_yview+120; Zamień na: GML draw obj_panel: x=view_xview+120; y=view_yview+120; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 Albo po prostu End Step ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabus Opublikowano 8 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 Dzięki Dawidds ;] Napisałem w End Step i działa ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi