Luksor Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 Efekty cząsteczek Nie musisz posiadać zarejestrowanego Game Makera, a masz efekt podobny do particles. Nie jest zbyt wydajny ale niektóre efekty nawet ładnie wyglądają. https://gmclan.org/up2178_11_efekty.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 OMG możesz mi powiedzieć po co tyle obiektów i roomów? if speed = 0 or 1 speed=random(5) speed = random(5)+1; I już. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zychu Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 nie wiem po co tyle obiektów... :P 2/5 nie ma to jak repeat(1000) {instance_create(....)} xd takie masowe tworzenie obiektów żre pamięć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 Właśnie. Po co dałeś tyle roomów i obiektór Luksor?? <_< Zalety [+] Porządnie napisane [+] Prawie nie zawiera klocków (tylko 2 klocki do przejścia do następnego roomu) Wady [-] Dużo obiektów i roomów [-] Prockożerność gdy program generuje dużo cząsteczek Ocena: 3/5 :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 [+] Porządnie napisane Boże, zabijasz mnie. Przecież to nawalenie obiektów i roomów ( o którym pisałeś ) wpływa właśnie na to że jest źle napisane ;/ [+] Prawie nie zawiera klocków (tylko 2 klocki do przejścia do następnego roomu) Przecież klocki to też kod. Jak przykład będzie cały na klockach dasz 1/5? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zychu Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 [+] Prawie nie zawiera klocków (tylko 2 klocki do przejścia do następnego roomu) @TuxMan: żął a co za różnica czy używa klocków czy nie? klocki są po to żeby sie nie męczyć pisaniem kodu przy drobnych funkcjach. po za tym równie dobrze można było to zrobić klockami i by nie było zbytniej różnicy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 eee... Wolę cząsteczki Yody. I pomyśl... Na takich przykładach maja się wzorować początkujący? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 Bardzo słabe. Nie ma to jak tworzenie 1000 obiektów ;/ Zżera tragicznie pamięć. Moję cząsteczki są lepsze, lol. 1/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi