sfinkss Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 Jak zmienić tlo w czasie gry jakimś kodem? tak żeby; tło1 zmieniło się w tło2? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 https://forum.gmclan.org/index.php?showtopi...mp;#entry157568 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sfinkss Opublikowano 2 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 ale ja tego nie kumam... background[0] to jest to co mam aktualnie? a w 'back_666" trzeba wpisac to na co się chce zmienić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 a w 'back_666" trzeba wpisac to na co się chce zmienić? Tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sfinkss Opublikowano 2 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 i to back_666 to mog,ę wziąśc z folderu Backgrounds? zrobiłem tak i nie działa... background_index[0] = back; (oczywiście mam to tło nazwane back) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 A włączyłeś w ogóle background? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sfinkss Opublikowano 2 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 znaczy to co Snake ma zaznaczone? "draw background color"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 Nie, Foreground image. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sfinkss Opublikowano 3 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 no nie działa mi. bo chce aby po 5s tło się zmieniło, więc mam create: alarm[0] = room_speed * 5; no i Alarm0: background_index[0] = back; i nic... i mam zaznaczone foreground tylko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 3 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 Zaznacz "Visible when room starts" :huh: albo użyj GML background_visible[0] = true; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sfinkss Opublikowano 3 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 nie no... ja już nie wiem. ustawiam jak ma być i nic. możesz mi dać taki prościutki przykład na speedy? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 3 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 http://www.gmclan.org/up541_11_back.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sfinkss Opublikowano 3 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 ok, dziękuje, o to chodziło. zamykam;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi