M@TIZ Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Cześć Jestem tu nowy i pracuje z Game Makerem od kilku miesięcy. Jednak nie wiele wiem. Pracuje teraz nad tertrisem. Chcę żeby gdy naciskam spację figura mi się obróciła. Używam takiego kodu: image_single = direction * image_number//360 if (keyboard_check(vk_space)) direction+=45 I obraca się o 90 stopni ale z obracanie sprita obraca się nie wiadomo gdzie kierunek. Please o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M1513Q Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 I obraca się o 90 stopni ale z obracanie sprita obraca się nie wiadomo gdzie kierunek. Please o pomoc o co z tym chodzi? nie obraca ci sie np caly czas w lewo tylko sam wybiera kierunek w ktorym sie obraca? PS. Masz zarejestrowana wersje GM'a? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TIZ Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 o co z tym chodzi? nie obraca ci sie np caly czas w lewo tylko sam wybiera kierunek w ktorym sie obraca? Naciskam spację i na przykład z ściany pionowej robi się pozioma ale nie leci w dół (mam kod na grawitację) tylko odlatuje np. w lewo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Używaj image_angle a nie direction. Direction obraca obiekt wraz z jego funkcjami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TIZ Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Użyć zamiast imange_single czy direction? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Direction Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi