Bixon Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Postanowiłem zająć się czymś z rodziny Basiców... I teraz mam do was pytanie, który z tych języków polecacie ? Dodam, ze nie mam o żadnym zielonego pojęcia. I proszę, żeby nie było opinii typu "Ucz się c++" Jak moderatorzy mogą to niech wlepiają warny za takie coś ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Jeśli chodzi o directx7 to BlitzBasic. Reszta, VisualBasic. http://www.blitzbasic.com/ po prawej przykładowe gry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bixon Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Coś co by działało i na tych słabszych kompach, nie tragicznie trudnego do nauczenia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 To BlitzBasic od razu jak na słabszych. Działa na moim, a to cud. 800 mhz procek i 128 ramu. XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Do gier na komputery ze starymi kartami graficznymi to rzeczywiście można pobawić się Blitzem. A może w Dark Basic Pro da się wybrać wersję DX? Bo jeśli tak, to wtedy ten drugi będzie zdecydowanie lepszy. A do użytku ogólnego (aplikacje, gry, wieloplatformowość - win, lin, mac) bierz PureBasic (ma normalny, natywny kompilator). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bixon Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 @up No to spróbuję Ranmus, jak mówisz PureBasica.... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Jeśli PureBasic ci się znudzi, to wybierz Dark Basic (można go kupić za prawie 20 zł ;)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bixon Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 A czy ten PureBasic jest darmowy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Nie, kosztuje dosyć dużo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bixon Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 No cóż, to chyba będę musiał z niego zrezygnować... A coś darmowego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Blitzbasic. Demo nie tworzy exe, ale jak będziesz chciał, to mam full, mogę ci dać do exe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bixon Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 A jaki jest koszt BlitzBasica ? ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 A poszukać to panicz nie może, tylko od razu się pyta? http://www.blitzbasic.com/Products/_index_.php - zobacz sobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Blitzbasic. Demo nie tworzy exe, ale jak będziesz chciał, to mam full, mogę ci dać do exe.A Purebasic w wersji darmowej tworzy exe ale z debugiem, więc na cholerę mu radzisz demo Blitza, skoro wyraźnie chciał coś w pełni darmowego. Testówek to jest od groma. Freebasic, Basic4GL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bixon Opublikowano 3 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 No to Freebasica już mam ;) Znacie jakieś dobre kursy basica ? Chodzi mi o coś co możecie polecić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi