Luksor Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Mam poważny problem wydajnościowy w grze i nie będę kontynuował prac póki jej nie zoptymalizuje. Mam takie jedno pytanko. Co jest skuteczniejsze: Dezaktywacja czy Kasowanie niepotrzebnych instancji? Dezaktywacja za wiele mi nie daje, więc może kasowanie obiektów poza viewem będzie lepszym rozwiązaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driger Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Mam poważny problem wydajnościowy w grze i nie będę kontynuował prac póki jej nie zoptymalizuje. Mam takie jedno pytanko. Co jest skuteczniejsze: Dezaktywacja czy Kasowanie niepotrzebnych instancji? Dezaktywacja za wiele mi nie daje, więc może kasowanie obiektów poza viewem będzie lepszym rozwiązaniem. Ja tam uzywam tego i tego i jest zadowalajaco , moze co innego Ci pochlania fpsy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SexyLemur Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Ja tam zawsze używałem tylko dezaktywacji. I mimo bardzo dużej mapy nie ma lagów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Ograniczanie obiektów do minimum,nie zasyfianie ich, a nawet deaktywacja nie będzie potrzebna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi