Thobby Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2008 No więc potrzebuję zrobić odliczanie czasu i chce żeby room trwał 90 sekund. Mam all zrobione tylko nie wiem ile trwa 1 step (w alarmie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Create GML alarm[0] = 90 * room_speed;i w alarmie akcja. Ew. na zmiennych, create GML timer = 0;, stepGML timer += 1; if( timer >= 90 * room_speed ) { //akcja } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thobby Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Już mam to zrobione inaczej, nie wiesz po prostu ile stepów trzeba na 1 sekunde?? Cos kolo 25 pewnie, ale dokladnie nie wiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Umiesz czytać kod? Trzeba tyle ile ma room_speed, standardowo 30. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thobby Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Ok, dzieki :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi