Harv Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 No więc, mam ponad 100 dyskietek z grami na AMIGĘ. Coś mnie ostatnio wzięło i zachciało mi się grać w pewną grę. I właśnie, nazwy nie pamiętam. Gra taka kosmiczna, statki, bazy itp. Na samym początku dostawałeś kawałek ziemi* i na niej budowałeś bazę. Miałeś cały układ słoneczny do odkrycia. Było chyba z 8 przeciwników, każdy silniejszy. Statki budowałeś tak: wybierasz statek a potem broń. Było można też zbudować większy statek który pomieścił 4 bronie. Były lasery, rakiety itp. Można było wybudować silosy i atakować inne ziemie*. Można było statkami po kosmosie latać. Latały komety po kosmowie, mogły rozwalić ziemię*. Nie chce mi się przewalać tych stu dyskietek więc może ktoś zna tytuł? Bardzo bym prosił o pomoc Z góry thx. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Frontier? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 No niestety nie. Tamta grafika była jeszcze z czasów AMIGI. Statki kilkadziesięcio pikselowe. DO tego mało kolorów... Gra w 2D. Tam gdzie ziemia* powinno być coś typu asteroida(taka powierzchnia) no taka jakby maluśka planetka która sie nie rusza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Jeśli masz chęci to poszukaj tu: http://www.rom-world.com/dl.php?name=Amiga&letter=0-9 E: Czy "Star Control" coś ci mówi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi