Exigo Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Jest problem... załóżmy że mam obj1 który ma w kodzie tak aby poruszał się w stronę obiektu... kombinowałem tak: (w stepie) GML direction=point_direction(x,y,obj2.x,obj2.y); motion_set(direction,speed+0.2); Po prostu.. stoi w miejscu, ale nie tego chce... co jest źle? EDIT: Dodam że on się rozpędza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 to nie wiem czemu u ciebie stoi - bo u mnie wszystko gra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 GML direction=point_direction(x,y,obj2.x,obj2.y); motion_add(direction,0.2); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Aaajj.... wiem co źle. Po prostu miałem warunek... i nie zamieściłem w nim ten "direction=point_di.....". Edit: Pokaże jak mam.. może komuś się przyda B).. : GML if distance_to_object(obj_001)<=300 { direction=point_direction(x,y,obj_002.x,obj_002.y); motion_set(direction,speed+0.2); } EDIT2: Dam kod z rozpędzaniem XD... dla początkujących, jak by co... takie głupawe AI. GML ms=10 if (speed < ms) { if distance_to_object(obj_001)<=300 { direction=point_direction(x,y,obj_002.x,obj_002.y); motion_set(direction,min(ms,speed+0.2)); } } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi