Moldis Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Mhm.. więc dziś na lekcji pan od matematyki powiedział że jak ktoś zrobi to zadanie nawet z domu czy z pomocą innych to da 5, da 5 za samo rozumienie tego.. więc mam do was bardzo wielką prośbę jako że nie mam się już gdzie zwrócić.. pomoże ktoś z tym ? A i powiedział że to zadanie nie może być rozwiązane jakimiś funkcjami kwadratów czy coś takiego.. Aha.. M to jest całkowicie dowolny punkt na półkolu.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Indrycho Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 heh, a co wy teraz przerabiacie, bo skoro wam to pokazał to na pewno w jakiś sposób odnosi się to do tematu lekcji, będzie łatwiej wtedy, ale coś mi świta z twierdzeniem talesa czy jak mu tam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moldis Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 twierdzenie Talesa + twierdzenie Pitagorasa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaque Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zwróć się na jakieś forum, gdzie nie ma prawie samych dzieci >> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 ABCD to prostokąt? W ogóle wprowadź tu jakieś oznaczenia bo mnie coś trafia. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moldis Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Tak, ABCD to prostokąt, a jakie oznaczenia chcesz konkretnie ? ; p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy0070 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 nie masz napisane ile choć jeden bok ma cm lub w innych jednostkach lub sama liczba ^^? a poza tym dodaj miary poszczególnych kątów mogło by to być pomocne :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moldis Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 nie dostałem nic poza tym co narysowałem.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Vayaa Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Tutaj wynik bedzie wynosic powiedzmy od x do y :] Gdybym był starszy to bym zrobił ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi