Kirian Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Mam pytanie natury ogólnie-game-makerowej ;) Czy znacie jakieś konkretne źródła mówiące o tym, jak wykorzystywana jest pamięć w GM'ie oraz jak zorganizowane jest upychanie wszystkiego w pamięci? Miałem ok. 15MB sprite`ów w grze i odchudziłem je do 2MB, zauważając jednocześnie spadek zużycia pamięci RAM o 350MB :blink: Dziwną rzeczą jest, że przechodząc z jednego Room`a do drugiego zużycie pamięci systematycznie wzrasta, o 10MB na każde przejście. Jestem pewien, że wszystkie zasoby są kasowane przy przejściach między Room`ami. Mieliście problemy z zapychającą się pamięcią? Są sposoby na wywalenie wszystkiego co aktualnie nie jest w grze używane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 co do ostatniego pytanie sprite_delete ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi