Muximan Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 witam poprosilbym o przyklad takiego windowsa no wiecie takie otwieranie STARTU a w tym okienku ma sie pojawic zakoncz czyli wylaczy gre UMIESZCZE W CREDITS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Lol, używaj visible i !visible. To wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muximan Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 xD ale byś zrobił Bedziesz w credits duzymi czerwonymi literami ;] o tak: TWOJE IMIE ;/ cos niedziala tu rozmiar ale duze te twoje imie bedzie ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Że umieścisz, to się domyślamy <_< Co w tym trudnego? Jakaś globalna odpowiadająca za wyświetlanie sprita z menu Start.... Pomoglibyśmy - ale niestety mamy wrażenie, że ty nawet byś nie przeczytał tego kodu. No ale cóż, poświęcę się... GML //Create global.show = false; //obj_button_start OnClick global.show = !global.show; //Step if(global.show == 1) { draw_sprite_ext(...); //Malowanie sprita menu... sam se uzupełnij... obj_button_close.visible = true; } else { obj_button_close.visible = false; } //obj_button_close OnClick: if(visible == 1) { game_end(); } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=8286 Wrrrr.... Stary przykład, teraz zrobiłbym to 10x prościej ( skrypty ), ale co trzeba jest. @allup: Robienie na obiektach to średni pomysł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muximan Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 nie takie cos...chce cos takiego na spritach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 nie takie cos...chce cos takiego na spritach No to wystarczy zamiast rysowania prostokątów dać sprity Oo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muximan Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 ;p ale ja prosze o przyklad nie umisz czytac? o.O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moldis Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 ;p ale ja prosze o przyklad nie umisz czytac? o.O Ja proszę o przykład Magi, zrobi mi ktoś? :( Polecam.. http://www.youfail.org/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 ;p ale ja prosze o przyklad nie umisz czytac? o.OWeź idź stąd '-.- Jeżeli nie potrafisz zrobić tak prostej rzeczy lepiej się ucz, a nie robić gry. Przykład jest po to, aby się uczyć, a nie, aby z niego bezmyślnie korzystać... W FAQ masz nawet rysowanie sprita. Po prostu zamienić funkcje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 @offtop: Ja kiedyś pisałem DLL'ke z funkcjami Windowsa :P, jak znajdę to ci ją wrzucę xD @topic: Zmień to co dał Yoda, tylko zamiast tych prostokątów zrób: GML draw_sprite(pozycja x,pozycja y,sprite); :boxed: i ty chcesz robić grę?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi