Marek_PL Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Witam jak zrobic, ze jak jedziemy autem, to im wyzsze ma obroty tym dzwiek silnika jest wyzszy... chodzi mi o to zebybylo tak jak w realu, silnik w koncu nie ma tego samego tonu gdy jedziemy na 2000 obrotach i 8000 mam nadzieje ze zrozumieliscie problem:) pozdrawiam;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 GML if speed = 5 { sound_volume+=0.1 } O to chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_PL Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 GML if speed = 5 { sound_volume+=0.1 } O to chodzi? chodzi mi bardziej o czestotliwosc:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Używaj różnych dźwięków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_PL Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Witam jak zrobic, ze jak jedziemy autem, to im wyzsze ma obroty tym dzwiek silnika jest wyzszy... chodzi mi o to zebybylo tak jak w realu, silnik w koncu nie ma tego samego tonu gdy jedziemy na 2000 obrotach i 8000 mam nadzieje ze zrozumieliscie problem:) pozdrawiam;) a nie ma w gm takiej funkji?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaistlinBlackRobe Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 a nie ma w gm takiej funkji?? Facet! Strasznie mącisz wódę. To w końcu ton czy głośność? Jeśli głośność to ustawiaj sound_volume względem speed. Jeśli ton, to użyj supersound.dll i ustalaj częstotliwość(na necie znajdziesz na pewno ile Hz da podniesienie o półton czy ile chcesz podnosić) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_PL Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Facet! Strasznie mącisz wódę. To w końcu ton czy głośność? Jeśli głośność to ustawiaj sound_volume względem speed. Jeśli ton, to użyj supersound.dll i ustalaj częstotliwość(na necie znajdziesz na pewno ile Hz da podniesienie o półton czy ile chcesz podnosić) wszystko ok tylko jak to uzyc?? Chodzi o ton Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi