Ziom666 Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Jak moge w klockach zrobić że po zdobyciu pieniazka (score+100) wąż przyspiesza? Steruje sie strzałkami a mi set relative fix moving nie dziala ;///? P.S Nie piszcie mi nic w GMLu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 GML speed+=5 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziom666 Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 GML speed+=5 ? GML to nie klocki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Jezu, nie umiesz wykorzystać gml? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Przecież GML daje się do klocka Execute Code, więc w czym problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziom666 Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Przecież GML daje się do klocka Execute Code, więc w czym problem? To że to nie może być GML tak jak wpisałem w temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 To że to nie może być GML tak jak wpisałem w temacie. Lol, przecież to nie ma znaczenia czy gml czy klocki. Klocki to też gml! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Dlaczego? GML jest wydajniejszy, szybszy i w ogóle. Jezu, to powiedz że nie umiesz korzystać, to ci pomożemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 GML jest wydajniejszy, szybszy i w ogóle. :o Od kiedy? Tak jak pisałem klocki to też kod >:[ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziom666 Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 :o Od kiedy? Tak jak pisałem klocki to też kod >:[ Umiem al;e jak pisałem nie bede pisać dlaczego ale nie moze to byc GML zbyt zaawansowany chyba ze to bedzie naprawde nieskoplikowany kod Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 speed+=5; to zaawansowany kod? :D rotfled! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Nie ważne czy się używa klocków czy kodu, to będzie tak samo wydajne, tylko klocki są łatwiejsze w obsłudze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sfinkss Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 może po prostu wstaw klocek (np. move fixed) i ustaw jakąś prędkość i ustaw do tego 'relative', myślę że się uda. po każdym naciśnieciu klawisza będzie przyspieszał o tyle ile sobie ustawisz w speed. tak myślę EDIT: jak po zdobyciu pieniążka, to chyba musisz to wstawić do kolizja tego co się z nim zderza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi