Nirvan Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Optymalizuje właśnie pliki i mam w drawie komędę draw_sprite_ext . Ja włączam gre to wysauje błąd że ta linijka jest zła . Przed optymalizacją wszystko działało , o co tu chodzi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zychu Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 może pokaż ten błąd. poza tym napisałeś tak mało o swoim problemie że mogę się tylko domyślać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 daj cały kod - draw_sprite_ext i to co masz dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nirvan Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 daj cały kod - draw_sprite_ext i to co masz dalej draw_sprite_ext(sprite_index,image_index,x,y,image_xscale,image_yscale,image_ang le,image_blend,image_alpha); potem draw a hor gradient i jeszcze draw text . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 draw_sprite_ext(sprite_index,image_index,x,y,image_xscale,image_yscale,image_ang le,image_blend,image_alpha); potem draw a hor gradient i jeszcze draw text . Ten kod jest dobry. A jaki ci błąd wyskakuje, co jest w nim napisane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nirvan Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Ten kod jest dobry. A jaki ci błąd wyskakuje, co jest w nim napisane? ERROR in action number 1 of Draw Event for object swordsman: Trying to draw non-existing sprite. A jak dam bez tego draw sprite ext to działa ale potrzebuję tę komędę . Edit : Coś pokombinowałem i tera działa :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Nie ustawiłeś sprite obiektowi :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nirvan Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 No ale znowu mam adien problem . Jak chcę zrobić image_single to animacja stoi bez ruchu a ja chcę aby zaczynała się od pierwszej klatki a nie od losowej . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Nie wiem o co ci dokładnie chodzi. Jeśli o wybranie klatki ze sprite to zrób tak: GML image_index=NUMER_KLATKI;zamiast NUMER_KLATKI wpisujesz numer klatki sprita A jak ma się zaczynać od pierwszej to zamiast NUMER_KLATKI wpisujesz 0. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nirvan Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 O to mi chodziło dziex . ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi