Exigo Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 A więc mam problem... Chodzi o to iż istnieje obiekt "skrzynka". Przy kolizji z obiektem "pocisk" skrzynka niszczy się. Nie chcę aby znikła tak nagle, ale żeby się rozwaliła w różne strony na kawałki... mam 4 sprity, każdy przedstawia inną część skrzynki... co zrobić aby po kolizji skrzynka pozostawiła po sobie ślad.... takie kawałki... jak to zrobić? Próbowałem z particles ale jakoś nie umiem tego obsługiwać... pomoże ktoś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Jak nie particles, to random(liczba). Po strzeleniu robisz zmianę animacji na rozwalenie, i direction dajesz random(ileś) i speed ileś. Ale tak nie radze, pamięciożerne strasznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 https://gmclan.org/up152_11_box.html Kliknij. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Problem w tym że ja odłamki już mam (narysowane)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 ... To było je tutaj wrzucić. Podmień sobie. :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Aaaj... nie zauważyłem że odłamki są już narysowane.. XD myślałem że sprite dzieli się na te części samemu... Więc na razie tyle... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi