Exigo Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Chodzi o to że mam sprite, i chcę żeby po stworzeniu miał losowy direction ... mam taki kod: DRAW draw_sprite_ext(SPRITE,-1,x,y,image_xscale,image_yscale,random(359),image_blend,image_alpha) Problem w tym że sprite tak losuje się cały czas i 'mruga' co zrobić żeby tylko raz się wylosował direction? Próbowałem dać to w CREATE ale sprite nawet się nie pojawił... więc w czym problem i jak go naprawić? :huh: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 GML //create obrot = floor(random(360)); //draw draw_sprite_ext(SPRITE,-1,x,y,image_xscale,image_yscale,obrot,image_blend,image_alpha); Kod od rysowania może być tylko w DRAW. Dlatego trzeba sie posłużyć zmiennymi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Dobra, dzięki... działa :D temat można zamknąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi