sfinkss Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Mam prosty kod; STEP image_angle += 1 1.I tu mój sprite porusza się po jakby torze, a ja chce aby on obracał się w miejscu. I żeby się poruszał sam, a do tego wystarczy chyba tylko Move free?. 2. Jak zrobić aby obiekt który się swobodnie porusza odbijał się od krąwędzi roomu, nie dając przy tym zadnych obj_ścian? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 I tu mój sprite porusza się po jakby torze, a ja chce aby on obracał się w miejscu. Orginy. 2. Jak zrobić aby obiekt który się swobodnie porusza odbijał się od krąwędzi roomu, nie dając przy tym zadnych obj_ścian? Event outside room. Tam np. direction -= 180; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sfinkss Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Orginy? tzn.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Orginy? tzn.? Wycentruj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ra3l Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Jak masz sprity masz taki krzyzyk w którymś miejscu :] Weż tam przycisk center to CI ustawi go na środku, a jeśli nie chcesz na środku to ustaw sam, przesuwając go, albo wpisując odpowiednią wartość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artimal Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 1.Użyj oryginów 2.Tak jak Yoda PS: Pomocy z html-em na forum mam temat link poniżej https://forum.gmclan.org/index.php?showtopi...mp;#entry154253 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi