sfinkss Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Można jakoś nie posługując się alarmami i w ogóle klockami, czas zrobić w kodzie (to taki przykład będziem, ja jestem jak narazie new więc tylko chce pokazać jakby to miało 'działac') if time>100 then goto_next_room przypominam chce pokazać tylko zasade, a o poprawny kod kogoś poprosić, no jeśli tak się da ;) a jak tak, to czy jest jakś jednostka, sekundy czy ms... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirluki Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Można jakoś nie posługując się alarmami i w ogóle klockami, czas zrobić w kodzie (to taki przykład będziem, ja jestem jak narazie new więc tylko chce pokazać jakby to miało 'działac') if time>100 then goto_next_room przypominam chce pokazać tylko zasade, a o poprawny kod kogoś poprosić, no jeśli tak się da ;) a jak tak, to czy jest jakś jednostka, sekundy czy ms... Create GML Alarm[0] = room_speed*100 // tutaj ustalasz czas, po jakim gra ma przejsc do nastepnej planszy Alarm 0: GML room_goto_next() Po upływie określonego czasu, gra przejdzie do następnej planszy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 @UP: nie posługując się alarmami i w ogóle klockami NAUCZ SIE CZYTAĆ! Topic: raczej nie ma takiej możliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CuB3 Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Jest taka możliwość... GML Create: licznik=0; Step: licznik+=1; if licznik>=100 { room_goto_next(); } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sfinkss Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 ok dzięki. dziala ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi