fervi (Skovv) Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Witajcie! W licencji Gnu GPL jest napisane (chyba), że jeśli zrobisz jakiś dodatek do jakiegoś programu, musisz go umieścić ... Ja robiąc PowerXware na silniku Wine muszę go umieścić za darmo, czy mogę zrobić własną licencję na przerobione Wine i PowerXware czy co ja w takim razie mogę? Pozdro Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxius Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Myślę ze to i to ale zrobić własną licencję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Kod Wine musi zostać upubliczniony przez Ciebie na licencji GPL i w takiej formie, jakiej jej używasz, włącznie z poprawkami i modyfikacjami. Natomiast reszta twojego kodu może być już na innej, twojej własnej licencji. Jeśli mieszasz kod Wine bezpośrednio ze swoim, to będziesz musiał udostępnić cały kod, chyba że odseparujesz Wine do dlla (wtedy udostępniasz źródło tylko tego dlla w ramach licencji GPL). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 No a jeśli nic nie będę zmieniał w wine (może poza 1 linijką, która nic nie pomaga Wine), a moje dodatki, które nie potrzebne są dla Wine, a dla PowerXware tak, to nie muszę ich udostępniać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Nie, musisz tak czy siak udostępnić, bo skąd mają niby wiedzieć czy coś zmieniałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Po prostu kiedy ściągnę źródła i kliknę Kompiluj to ma mi wyjść dokładnie taki sam efekt, jak ten twój. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Powiedział co wiedział. Jak korzystasz z trzecich bibliotek to mimo braku zmian w źródłach nigdy nie wyjdzie to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 No a jeśli nie zmieniałem nic w kodzie, tzn. zmieniałem bezpośrednio w binarce to co? nie dam im kodu, jak w nim nic nie robiłem ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi