lewys7 Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Chodzi mi o to żeby sie dowiedzieć jak zrobić żeby przeciwnik szedł w prawo, odbijał się od przeszkody, szedł w lewo odbijał się itd. To samo dotyczy chodzenia góra>dół>góra>dół. Drugi problem dotyczy zrobienia całkowicie niewidocznego sprite'a. P.S. Dzięki za dotychczasową pomoc^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Drugi problem dotyczy zrobienia całkowicie niewidocznego sprite'a. Może go po prostu nie rób i daj maskę? Ad1. W kolizji direction -= 180; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewys7 Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 A jak sie maske robi?? :blink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 A jak sie maske robi?? blink.gif Normalnie. Poszukaj trochę koleś. Wystarczy się rozejrzeć po oknie edycji obiektu masz 'Mask'. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewys7 Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 No właśnie wiem. Klikam i mi sie wszystkie sprite'y wyświetlają. A jak któryś wybiorę to i tak jest zwykły... I dodatkowe pytanko: Jak zrobić menu gry?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 No właśnie wiem. Klikam i mi sie wszystkie sprite'y wyświetlają. A jak któryś wybiorę to i tak jest zwykły... A wyłączyłeś zwykły? ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Jak zrobić menu gry?? Przeczytaj WSZYSTKIE artykuły albo chociaż ich tytuły na gmclanie, już nie mówie o forum. Potem lataj na forum z pytaniami :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewys7 Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Dzięki!! Ale co z tym menu?? <_< Jakieś kody, czy znowu coś przeoczyłem?? ;) P.S. Jestem zupełnie nowy. Proszę o wyrozumiałość. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Ale co z tym menu?? jest artykuł na gmclanie dlatego napisałem poprzedniego posta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalu Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Menu możesz zrobić w taki sposób że robisz obiekt który będzie przyciskiem i dajesz tam w Click left button: np. go to next room albo exit game Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi