Juliusz Opublikowano 26 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 T_T Nie ma to jak cięta, ambitna riposta :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sfinkss Opublikowano 17 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 a macie moje amatorskie wykonanie Anarchii właśnie: (+ superaśne solo!!!^^ ) https://gmclan.org/up3803_9_anarchia_solo.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek Opublikowano 17 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 Czas nastroic gitare :) Trzeba by to dopracowac troche i jeszcze dodac przejscia po zwrotkach. Pamietam ze byly jakies jak gralem. Solowke nawet dales rade ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 O jacie, moje uszy. Nastroj gitare i probuj mnie jesdzic. Tzn aby nie bylo tak slychac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sfinkss Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 to już wina sprzetu nagrywającego myślę, chociaż nie przeczę, nastroić by sie przydało; ) bo podłączam do wieży mojej, to mam taki dźwięk ostry że uszczy stają; ) tylko nie mam jak z neij nagrac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaistlinBlackRobe Opublikowano 20 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 O facet! Przede wszystkim zainwestuj w tuner. Wiosło jest tak rozstrojone, że nie da się tego słuchać. Ostry dźwięk? Nie wiem o czym mówisz. Clean ze słabiutkim crunchem. Słychać, że masz problemy z kostką duże. Ustaw ją pod tnącym kątem do struny, ruszaj samym nadgarstkiem. Jak dostanę już nowego pickupa i go wmontuję(Merlin Hellfire), to może to nagram, w koncu nic trudnego. Apropo moich poprzednich wypowiedzi, to byłem wtedy kompletnym laikiem, wybaczcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 Nie wiem po co te przerwy robiłeś, przecież to bardzo prosty kawałek, który można bardzo łatwo zagrać płynnie. Jak tylko znowu dojdę do wprawy z solówką tego kawałka (bo trochę się gubię momentami, dawno nie grałem tego), to może zamieszczę tutaj go w całości, bo to nic trudnego, parę prostych powerchordów na krzyż ;p . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sfinkss Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 to jesszcze było te zagrania na początku, teraz lepiej wychodzi; ) MAsz rację, gitare trzeba nastroic, ale ja sam nie mam aż takiego słuchu, nie jestem wyćwiczony. Ale mam jeszcze Iron Maiden - virus https://gmclan.org/up3803_8_virus.html Wiem że brzmi jak bym na kazdej strunie robił minimalna przerwę, ale to kwestia żeby się wprawić. A szybbkie przejście w ten ostrzejszy moment to sam zrobiłem przez przypadek w programie. Metallica - Nothing else matters https://gmclan.org/up3803_8_Nothing.html tez trochę dziwnie brzmi, a do tego bardzo łatwe, no ale kawałek sam bardzo fajny, więc nie mogło zabraknąć tak znanego intra; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaistlinBlackRobe Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 to jesszcze było te zagrania na początku, teraz lepiej wychodzi; ) MAsz rację, gitare trzeba nastroic, ale ja sam nie mam aż takiego słuchu, nie jestem wyćwiczony. Ale mam jeszcze Iron Maiden - virus https://gmclan.org/up3803_8_virus.html Wiem że brzmi jak bym na kazdej strunie robił minimalna przerwę, ale to kwestia żeby się wprawić. A szybbkie przejście w ten ostrzejszy moment to sam zrobiłem przez przypadek w programie. Metallica - Nothing else matters https://gmclan.org/up3803_8_Nothing.html tez trochę dziwnie brzmi, a do tego bardzo łatwe, no ale kawałek sam bardzo fajny, więc nie mogło zabraknąć tak znanego intra; ) To ściągnij sobie na kompa jakiś tuner! Okropnie rozstrojona. Poza tym na razie trzeba tobie jeszcze wiele ćwiczeń. Ćwicz z metronomem albo perkusją. Jeżeli chodzi o nothing else matters, to z tego co kojarzę, to tam należy grać legato. Jak dla mnie, to na razie słabo. PS.: Jak chcesz wyćwiczyć legato, to połóż prawą rękę przy headstocku nad pierwszymi progami, żeby tłumić niechciane odgłosy i graj samą lewą ręką w okolicach 12 progu(powiedzmy po pentatonice molowej e) mocno uderzając palcem w próg. Ćwicz wszystkie palce, łącznie z małym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
autsajder Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 jeśli chodzi o strojenie nie-słuchowe to polecam ap guitar tuner :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sfinkss Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 no mam, tylko że mam ten szum od mikrofonu no i ten program też go słyszy, trudno wtedy nastroic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Co do Nothing Else Matters, to graj go bez kostki bo są tam fragmenty w tym kawałku, że trzeba uderzyć pustą strunę E i inną strunę na konkretnym progu, a słyszę w tym, że ty to rozdzielałeś, lub nie grałeś ;p . A inna sprawa, że masz potwornie rozstrojoną gitarę, początek Nothing Else Matters to puste struny, a te dźwięki nie brzmią tak jak powinny brzmieć E, G i H ;p . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi