Wuteng Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Witam, próbuję wprowadzić opcję multiplayer do mojej gry wykorzystując przy tym przykład Tymona z GMC Download. Teoretycznie wszystko pięknie tylko tracę kontrolę nad drugim zawodnikiem w momencie gdy chcę się ruszyć. Obiekt się pojawia co widać w obu oknach gry ale gdy jeden z graczy się ruszy to automatycznie druga postać (której gracz wykonujący ruch nie kontroluje) ucieka gdzieś w prawo i "wali głową w mur", dosłownie, i podobnie dzieje sie u drugiego gracza (tego co stoi) postać która się ruszyła zaczyna uciekać mu na ekranie. Czasami tez w jednym oknie widzę dwie postacie w drugim wcale .... czy ktoś byłby wstanie mi to wyjaśnić lub pomóc mi z tym problemem? E: Sterowanie przerobiłem na te które było w mojej grze nie takie jak w przykładzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Rada: użyj 39DLL :) Multiplayer gmowy nie jest zbyt "dobry"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 To jest tylko przykład obrazujący jak działa MMO, a przynajmniej jak powinno działać takie już najprostsze. TO NIE JEST SILNIK NA KTÓRYM MOŻNA POSTAWIĆ GRĘ! Dziękuję za uwagę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wuteng Opublikowano 29 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 @Tymon: ja wiem że to nie jest silnik ;p sterowanie i bronie działają tylko że te postacie boją się siebie @Crackkk-GM: 39dll ... nie próbowałem ale wydaje mi się że może być zbyt trudne dla mnie... jak na chwilę obecną, ale spróbuję jak nie wyjdzie to pokombinuję z tym co mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Bez pomocy 39dll bedzie kiepsko, bo gmowy multi jest do pupy. Jak nie umiesz - nie zaczynaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wuteng Opublikowano 29 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Jak nie umiesz - nie zaczynaj. Już gdzieś to widziałem :P Nie poddam się tak łatwo, popróbuję na tym co mam, może coś z tego wyjdzie, z 39dll i tak miałbym większe problemy niż ze zwykłym GM'owskim połączeniem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaistlinBlackRobe Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 39dll nie jest trudny tylko trzeba się w niego zagłębić. Jak nie umiesz - nie zaczynaj. Jak nie zaczniesz nie będziesz umiał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Może mają to samo sterowanie ustawione, albo gdzieś jest zmieniona oś X (na -X) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 @Wuteng: Przeczytaj kurs Yody 39Dll... I będziesz umieć wszystko jak coś to tu masz linka: https://forum.gmclan.org/index.php?showtopi...94&hl=39dll Pozdro :) Tylko pamiętaj, iż musisz mieć 39DLL i jego skrypty! :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi