Morro Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 jest takie coś, że po najechaniu na przedmiot pojawiają sie jego statystyki. Ale pokazuje to w ekwipunku, który znajduje się na viewie. Co zrobić żeby nie było czegoś takiego: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Nie rób ekwipunku na viewach, tylko przypisz mu pozycję jednego viewa, tego głównego ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paqoo Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Chodzi tutaj o np ?: GML x=xview[0]+15; y=yview[0]+15; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 29 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 to zaraz, jeszcze raz. ja zrobiłem że po najechaniu na broń ONA czyli objekt tej broni rysuje ten prostokąt. to ja nie łapie, gdzie mam ustawić na głównym viewie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaistlinBlackRobe Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 to zaraz, jeszcze raz. ja zrobiłem że po najechaniu na broń ONA czyli objekt tej broni rysuje ten prostokąt. to ja nie łapie, gdzie mam ustawić na głównym viewie? Możesz przecież zawsze poszerzyć tego viewa od equipunku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 29 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 to wtedy trawa będzie na tym viewie stać ... wie ktoś jak mam to zrobić, moge też zmienić coś, yoda ty napisałeś coś ale nie pokazałeś jak to zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 yoda ty napisałeś coś ale nie pokazałeś jak to zrobić omg ale nie bij =P No zrezygnuj z viewów. P prostu obiekt tego panelu ekwipunku niech "lata" za głównym viewem np. GML //DRAW x = view_xview[0]; y = view_yview[0]; A jak chcesz coś przesunąć/odsunąć to dodajesz do tego jakieś wartości i bingo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaistlinBlackRobe Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 to wtedy trawa będzie na tym viewie stać ... wie ktoś jak mam to zrobić, moge też zmienić coś, yoda ty napisałeś coś ale nie pokazałeś jak to zrobić W create tego equipunku ustaw x i y viewa poza roomem tak żeby to puste miejsce było transparent. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi