bartekozaur Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 witam. :( Nie wiem czy już taki temat był bo nie wiem pod jakim hasłem go szukac. :( No więc tak nie wiem jak zrobic że np. na początku gry jest 100 p. a po zbiciu jednego pachołka odejmowane są 2 p. i że przechodzi się do następnego poziomy po wiechaniu na np. strzałkę. A zanim to się zrobi to trzeba miec więcej niż np. 48 p. :crying: :crying: POMOCY :( :thumbsup: Z góry dzięki :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 Kolizja ze strzalka: if punkty>48 { room_goto_next() } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driger Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 create punkty = 100 kolizja z pacholkiem punkty -= 2 kolizja ze strzalka if punkty> 48 { room_goto_next(); } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartekozaur Opublikowano 25 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 :thumbsup: dzięki :thumbsup: Ale byś mi mógł podac jeszcze jeden kod na to by jak się nie uzyska tych punktów to ten poziom się resetował wraz z punktami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driger Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 :thumbsup: dzięki :thumbsup: Ale byś mi mógł podac jeszcze jeden kod na to by jak się nie uzyska tych punktów to ten poziom się resetował wraz z punktami if punkty< 48 { room_restart(); } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 @up: Źle :] if(pukty <= 48) Bo co, jak punkty wyniosą 48? ninie zresetuje się poziom, ani nie przejdzie dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driger Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 @up: Źle :] if(pukty <= 48) Bo co, jak punkty wyniosą 48? ninie zresetuje się poziom, ani nie przejdzie dalej. Nom musi zastosowac "=" , w tym kodzie albo poprzednim. Nie popatrzylem , ze wczesniej bez "=" zrobilem. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi