lion Opublikowano 24 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2004 Napisałem system newsów ale gdzieś coś przeoczyłem lub nienapisałem, daje wam kod zebyscie mi pomogli w odnalezieniu tego bledu bo sam go nie moge znalesc :( Mam trzy pliki: administracja.php, haslo.php i pokaz.php W pliku pokaz.php mam taki kod: <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2"> <? // LN_portal 1.0 by Daniel Lompart $plik = fopen ("./news/licz.txt", "r"); $wyswietl = fread ($plik, 999); fclose($plik); function odczyt() { global $wyswietl; $otworz = fopen ("./news/$wyswietl.txt", "r"); $pobierz = fread ($otworz, 999999); fclose($otworz); $wyswietl--; echo $pobierz; echo ("<p>"); if($wyswietl>0) { odczyt(); } } if($wyswietl>0) { odczyt(); } echo("<p><center><font face=Verdana size=1><a href=http://www.members.lycos.co.uk/piotrek1234/ln/>powered by LN_portal</a></center></p>"); ?> W pliku haslo.php mam taki kod: <? $pass="admin"; // zamień admin na swoje hasło ?> A w pliku administracja.php mam taki kod: <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2"> <style> <!-- a { text-decoration: blink; color: #006AA4 } a:visited { text-decoration: blink; color: #006AA4 } a:hover { color: #006AA4; text-decoration: underline } --> </style> <? // LN_portal wersja 1.0 by Daniel Lompart include("haslo.php"); function podaj() { include("haslo.php"); echo ("<p align=center><font face=Verdana color=blue size=5><b>Administracja</b><p><font color=black size=2><form method=post action=administracja.php><p align=center><font face=Verdana size=2>Hasło: <input type=password name=haslo size=20><br><input type=submit value=Logon></font></p></form><hr noshade size=1>"); } if ("$haslo"=="$pass") { prawidlowe(); } function prawidlowe() { global $pass; echo ("<p align=center><font face=Verdana color=blue size=5><b>Administracja</b></font><table border=0><tr><td><form method=post action=administracja.php><input type=hidden name=act value=nwewww><input type=submit value=\"Nowy news\"><input type=hidden name=haslo value=$pass></form><td><form method=post action=administracja.php><input type=hidden name=act value=ewdwiwtw><input type=submit value=\"Edycja newsa\"><input type=hidden name=haslo value=$pass></form></td><td><form method=post action=administracja.php><input type=hidden name=pok value=tak><input type=hidden name=haslo value=$pass><input type=submit value=\"Wy¶wietl newsy\"></form></td><td><form method=post action=administracja.php><input type=submit value=\"Usuń newsa\"><input type=hidden name=act value=uwswuwnw><input type=hidden name=haslo value=$pass></form></td></tr></table><font face=verdana size=2>created by Daniel Lompart <br>wersja 1.0<hr noshade size=1 color=black>"); } include("haslo.php"); if ($act=="nwewww") { if ($haslo==$pass) { echo("<p align=center><font size=4 face=Verdana color=#0000FF><b>Dodawanie newsa</b></font></p><form method=POST action=administracja.php?act=nowy><p align=center><font size=2 face=Verdana><b>Ksywa: <input type=text name=ksywa size=20></b></font></p><p align=center><font size=2 face=Verdana><b>Email: <input type=text name=email size=20></b></font></p><p align=center><font size=2 face=Verdana><b>Temat: <input type=text name=temat size=33></b></font></p><p align=center><font size=2 face=Verdana><b>Tre¶ć: <textarea rows=5 name=tresc cols=25></textarea></b></font></p><p align=center><font size=2 face=Verdana><b><input type=submit value=Wy¶lij><input type=hidden name=haslo value=$pass></b></font></p></form><p align=center></a>"); } } if ($act=="nowy") { include("haslo.php"); if($haslo==$pass) { // Kolejny numer if(!$tresc) { echo("<font face=verdana size=2>podaj zawarto¶ć!"); } else { $data = date('d.m.Y'); $godzina = date('H:i:s'); $liczenie = fopen("./licz.txt", "r"); $poprzedni = fread ($liczenie, 999); fclose($liczenie); $poprzedni++; $liczenien = fopen("./licz.txt", "w"); fputs ($liczenien, $poprzedni); fclose($liczenien); // Zapisywanie newsa $plik = fopen ("./$poprzedni.txt", "w"); fputs ($plik, "<font face=Verdana size=2 color=black><b>$temat</b><br><font face=Verdana size=1 color=#808080>$data, $godzina<br><font face=Verdana size=2 color=black>$tresc<br><a href=mailto:$email>$ksywa</a><p>"); fclose ($plik); echo ("<font face=verdana size=2>News pomy¶lnie zapisany!<p>"); }} } if ($act=="ewdwiwtw") { include("haslo.php"); if($haslo==$pass) { echo("<p align=center><font size=4 face=Verdana color=#0000FF><b>Edycja newsa</b></font><form method=POST action=administracja.php><input type=hidden name=act value=edycja><p align=center><b><font size=2 face=Verdana>Podaj numer newsa: <input type=text name=numer size=20><input type=hidden name=haslo value=$pass><input type=submit value=OK></font></b></p></form>"); } } if ($act=="edycja") { include("haslo.php"); if($haslo==$pass) { if ("$menu"=="") { include("haslo.php"); if($haslo==$pass) { // Edycja newsów if(file_exists("./$numer.txt")) { $plik = fopen ("./$numer.txt", "r"); $cownim = fread ($plik, 99999); fclose($plik); function zmien($cownim) { $cownim = str_replace("<", "<", $cownim); $cownim = str_replace(">", ">", $cownim); return $cownim; } $cownim = zmien($cownim); echo ("<p align=center><font size=4 face=Verdana color=#0000FF><b>Edycja newsa</b></font><p><font face=Verdana size=2><b>Zawarto¶ć pliku:</b><p>"); echo ("$cownim<p>"); echo("<form method=POST action=administracja.php?act=edycja><p align=center><b>Nowa zawarto¶ć pliku:</b> <p align=center> <textarea rows=10 name=tresc cols=40></textarea><input type=hidden name=menu value=zapisz><input type=hidden name=haslo value=$pass><input type=hidden name=numerek value=$numer></p><p align=center><input type=submit value=Wy¶lij></p></form>"); } else { echo("<font face=Verdana size=2>nie ma takiego newsa!"); }} } if ("$menu"=="zapisz") { include("haslo.php"); if($haslo==$pass) { // Zapisywanie $plikn = fopen ("./$numerek.txt", "w"); fputs($plikn, $tresc); fclose($plikn); $pliknn = fopen ("./$numerek.txt", "r"); $cownim = fread ($pliknn, 99999); fclose($pliknn); echo ("<p align=center><font size=4 face=Verdana color=#0000FF><b>News zapisany</b></font><p><font face=Verdana size=2><b>Nowa zawarto¶ć pliku numer $numerek:</b><p>$tresc<p><form action=administracja.php method=post><input type=hidden name=haslo value=$pass></form>"); }} } } if ($act=="uwswuwnw") { if($haslo==$pass) { echo ("<p align=center><font size=4 face=Verdana color=#0000FF><b>Usuwanie newsów</b></font><p><form method=POST action=administracja.php?act=uwswuwnw&us=pot><p align=center><font face=Verdana size=2><b>Podaj numer newsa do usunięcia:</b> <input type=text name=ktory size=20><input type=submit value=OK><input type=hidden name=haslo value=$pass></p></form>"); if ($us=="pot") { if(file_exists("./$ktory.txt")) { echo("Usuń plik z newsem numer $ktory:<p><a href=administracja.php?act=uwswuwnw&us=tak&ktory=$ktory&haslo=$pass>usuń</a>"); } else { echo("nie ma takiego newsa!"); }} if ($us=="tak") { $plik = fopen ("./$ktory.txt", "w"); fputs($plik, ""); fclose($plik); if ("$ktory">0) { echo ("<p><b>News pomy¶lnie usunięty!</b>"); }} }} if($pok=="tak") { if($haslo==$pass) { echo("<p align=center><font size=4 face=Verdana color=#0000FF><b>Wszystkie newsy</b></font><p>"); $plik = fopen ("./licz.txt", "r"); $wyswietl = fread ($plik, 999); fclose($plik); function odczyt() { global $wyswietl; $otworz = fopen ("./$wyswietl.txt", "r"); $pobierz = fread ($otworz, 999999); fclose($otworz); echo ("<font face=Verdana size=2>News numer $wyswietl:<br>"); echo $pobierz; echo ("<p>"); $wyswietl--; if($wyswietl>0) { odczyt(); } } if($wyswietl>0) { odczyt(); } } } if(!$haslo) { podaj(); } ?> i nie moge znalesc bledu, wyskakuje mi takie coś: Warning: fopen(./news/licz.txt): failed to open stream: No such file or directory in \admin\pokaz.php on line 6 Warning: fread(): supplied argument is not a valid stream resource in \admin\pokaz.php on line 7 Warning: fclose(): supplied argument is not a valid stream resource in \admin\pokaz.php on line 8 A zeby system byl na stronie wwalam takie coś: <? include("admin/pokaz.php") ?> HEEELLLLLPPPPP!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 24 Czerwca 2004 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2004 No przeciez masz wypisywane, ze nie ma okreslonego pliku. Moze pozmieniaj wszedzie linki z ./katalog/plik na katalog/plik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lion Opublikowano 24 Czerwca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2004 Nic....znów to samo, nie rozumiem :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 24 Czerwca 2004 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zrob wczytywanie pliku tym sposobem: $plik = implode("",file("sciezka_do_pliku")); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lion Opublikowano 25 Czerwca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zrobiłem jak mówileś i jeden błą wyeliminowałem ale dwa zostały :emot11: Oto co mi teraz pisze na stronie: Warning: fread(): supplied argument is not a valid stream resource in \admin\pokaz.php on line 8 Warning: fclose(): supplied argument is not a valid stream resource in \admin\pokaz.php on line 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 25 Czerwca 2004 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2004 Funkcja file pobiera zawartosc pliku i od razu go zamyka. fread i fclose uzywa sie w polaczeniu z fopen. Usun je, bo te linie juz sa niepotrzebne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lion Opublikowano 1 Lipca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2004 eee...pozmienialem kilka czesci kodu i juz wszystko jest ok :) Temat mozna zamknac, a ja niedlugo zaprezentuje wam moj systemik :) P.S - Prosze mi nie kopiowac tego kodu i nie rozpowiadac ze to wy robiliscie :) P.S 2- Topic mozna zamknac bo nie mam wiecej pytan :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 1 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2004 P.S - Prosze mi nie kopiowac tego kodu i nie rozpowiadac ze to wy robiliscie :) <{POST_SNAPBACK}> Nie bój się, nie jesteśmy lamerami :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lion Opublikowano 1 Lipca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2004 Nie bój sie, podejzewam ze jest tu kilku takich ze chetnie by to zrobili :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ajot Opublikowano 1 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2004 Temat mozna zamknac Twe życzenie jest dla mnie rozkazem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi