hudy0070 Opublikowano 22 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 GML { if (global.master) exit; if place_free(x-6,y) x -= 6; mplay_message_send(0,1,x); } to jest kod na posuszanie się w MP w lewo w Conroller : GML // Handle messages { while (mplay_message_receive(0)) { messid = mplay_message_id(); val = mplay_message_value(); // Check for bat changes if (messid == 1) o_Gracz_1.x = val; tylko że mi jakoś nie bardzo łączy tzn. Gracz I tylko się obraca a Gracz II nic, przy czym nie są wysyłane pozycje x i y. Tutaj mam prośbę, Jeżeli mógłby mi ktoś jakiś skrypt umieścić do chodzenia na osiach x y i żeby się to wysyłało to drugiej osoby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 22 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 Daj to w bohatera GML //CREATE: alarm[0]=1 //Alarm[0]: mplay_message_send(0,1,x); mplay_message_send(0,1,y); alarm[0]=1 A to w controller zamiast tego co tam masz u siebie... GML messid = mplay_message_id(); val = mplay_message_value(); // Check for bat changes if (messid == 1) o_Gracz_1.x = val; if (messid == 1) o_Gracz_1.y = val; I potem wysyłaj też z drugiego playera... Ale ja się nie znam(używałem TYLKO 39DLL)... Lepiej używaj 39dll ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy0070 Opublikowano 22 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 A podałbyś tego 39dll'a? Może mi też łatwiej by było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 A podałbyś tego 39dll'a? Może mi też łatwiej by było. Nie. Nie będzie łatwiej i nie dasz sobie rady. Wiem co mówię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 @UP: Da se rade :P Przecież mamy mistrza Dll'ki :P A konkretnie ciebie... wystarczy, że przeczyta twój kurs i będzie git ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy0070 Opublikowano 23 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 Przeczytałem :P i nie bardzo kapisz. W ogóle nie czaje niektórych rzeczy bez tej biblioteki a z to dopiero problem. Dlatego mam prośbę do was czy nikt nie miał by czasu podszkolić "młodego padawana"? Chodzi mi głównie o jakiś kursik itp. Jeżeli znalazł by się ochotnik to bardzo bym prosił o info na PW lub GG nawet jeżeli będę nie widoczny a jeżeli nikt nie będzie chciał lub nie będzie miał czasu, no cóż będe musiał dać sobie radę :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi