hudy0070 Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Moim zdaniem początkujący w gimpie będzie umiał więcej niż początkujący w photoshopie bo jest on z lekka trudniejszy w obsłudze, amatorom radzę GIMP jest wciąż rozbudowywany :P i łatwy w obsłudze no ale potem to może nie wystarczyć "advancerom". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 oim zdaniem początkujący w gimpie będzie umiał więcej niż początkujący w photoshopie bo jest on z lekka trudniejszy w obsłudze, lol? =P Dla mnie trudniejszy do opanowania był GIMP no ale.. PS jest przejrzystszy :S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ariyme Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Ja uczyłam się w Photoshopie :D no i jak jeszcze jest po Polsku to człowiek szybko podłapie :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy0070 Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 @Yoda cop za problem złapać za pędzel? pomalować ^^? potem bawisz się skryptami i działasz na zasadzie prób i błędów ^^ potem do jakichś większych efektów szukasz tutków i się z nich uczysz potem znów sam majsterkujesz i wymiatasz ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirluki Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Ja próbowałem nauczyć się GIMPA, ale za nic nie mogłem się połapać w tym programie. Nie podoba mi się i już. A jak już mam coś zrobić, i widzę kilkanaście otwartych okienek do narysowania prostego gifa to już mnie naprawdę trafia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 @hudy: Sirluki już ci odpowiedział ;P Zresztą napisałem: PS jest przejrzystszy :S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy0070 Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 W gimpie nie masz kilkanaście otwartych okienek pracuje się na warstwach, jak pewnie na większości programów, a obraz masz ten sam tylko warstwy się dodaje :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike_p Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 W PS też :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 W PS też :> A na dodatek jest bardziej przejrzysty i przyjazny! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy0070 Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Wam odpowiada PS mi gimp, może dlatego że nie jestem jakimś gościem który potarfi takie rzeczy które przewyższają gimpa ;p jak mi jest potrzebny gif to go robie w parę min i gotowe z obrazkami też i nie jest to wcale wywalone w kosmos to fakt ale jest :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Wiecie, nie ma najlepszego programu graficznego z tego co widać z waszych "rozmów"... Dla jednego najlepszy jest PS, a dla drugiego GIMP... Więc ten temat widocznie jest założony tylko do popatrzenia na wasze kłótnie... Radzę zamknąć ten temat, bo to jest bez sensu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubx Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 GIMP według mnie przewyższa Photoshopa pod względem ceny... Jest darmowy, a funkcjonalność ta sama. Do szybkiej obróbki zdjęć lub byle czegoś używam Paint.Net GIMPa używam do wszystkich innych rzeczy jakich nie potrafi Paint.Net (czyli duuużoo :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi