hudy0070 Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 a więc mam kod: GML background_replace(b0,"image\background.jpg",true,false,false); jak zrobić żeby on był na całą wielkość roomu? w zakładce background zaznaczyłem stretch ale to nic nie dało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Dokładniej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy0070 Opublikowano 18 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Mam room 640 x 480 jakoś tak jest domyślnie i mam background wklejany z pliku o wymiarach mniejszych od wymiarów roomu no i chcę żeby on się do roomu dostosował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Przecież to jest kod na zamienienie pliku backgrounda na inny ;/ background_index[0] = b0; E: czyli nie chodzi o loop? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Może by tak background_xscale i background_yscale? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Rozciągnął? Dajesz stretch i ci sie rozciąga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 GML background_xscale[0] = room_width / background_width[0]; background_yscale[0] = room_height / background_height[0]; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy0070 Opublikowano 18 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 OK. :) dziex Tymon, a zna ktoś jakąś inną metodę do wkładania backgrounda ? Nie używamy zwrotów typu : @down! Skasowane. Beczo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 GML back = background_add( 'plikczek.bmp', false, false, true );I późniejGML background_index[0] = back; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi