Maxius Opublikowano 17 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 A więc tak mam dwa pytania : - Jak zrobić mini mapkę tak coś jak w GTA. Jakby ktoś mógł to przykład. - Jak zrobić że wraz z prędkością samochodu głos silnika się zwiększa? Tutaj chyba nie będzie potrzebny przykład xD ;] :) :) A więc : Proszę o szybką odpowiedź. :) Pozdrawiam, Ziomalek1996 :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 17 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 Ściągnij mój przykład SoundVolume, tam masz dodawanie i odejmowanie dźwięku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 17 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 2. Daj glosnosc dzwieku zalezna od predkosci :P 1. http://www.speedyshare.com/653879866.html Masz, dalem na speedy bo sciagniesz w 2 sekundy a nie chce zapychac uploadera. Dodam tylko ze taki radar strasznie muli gre bo tylko scaluje obiekty :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 17 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 - Jak zrobić że wraz z prędkością samochodu głos silnika się zwiększa? Tutaj chyba nie będzie potrzebny przykład xD ;] smile.gif smile.gif sound_volume( snd, speed/ilechcesz ); - Jak zrobić mini mapkę tak coś jak w GTA. Jakby ktoś mógł to przykład. GML //DRAW każdego obiektu xx = x div 50; yy = y div 50; draw_set_color( color ); draw_point( minimap.x+xx, minimap.y+yy ); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 17 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 http://64digits.com/games/index.php?cmd=view_game&id=27 Tu masz przykłady radarów,sprawdzałem ten 1-szy i o to chyba chodziło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi