Slax Opublikowano 17 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 Potworki- Jak zrobić że jak na nie naskoczę to one giną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 17 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 Przyklad platformowki w folderze GMa :P (sprawdzanie pozycji bohatera na osi y :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxius Opublikowano 17 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 Zrób se dwa obiekty górę pajacyka na który ma bohater naskoczyć i dół (najprostsze chyba) xD ;] Jak bohater naskoczy na górną część pajacyka to pajacyk ginie :) Proste co nie :) i bez użycia skryptów! xD. GML //Yea!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 17 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 Zrób se dwa obiekty górę pajacyka na który ma bohater naskoczyć i dół (najprostsze chyba) xD ;] Jak bohater naskoczy na górną część pajacyka to pajacyk ginie smile.gif Proste co nie smile.gif i bez użycia skryptów! xD. ... i bez sensu. Weź, jak masz tak pomagać to lepiej nic nie mów. Kolizja z graczem: GML if ( other.y+(other.sprite_height/2) < y ) { //rozwal mnie! } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slax Opublikowano 17 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M1513Q Opublikowano 17 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 yoda wytłumaczyl i dobrze, ale jak by ci sie chcialo chociaz chwile poszukac to znalazl bys do tego biblioteke (lib) kiedys mialem ale dysk mi siadl i juz nie mam :( o ile sie nie byle to bylo chyba mario lib czy cos takiego, znalazlem to na oficialnym forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi