Harv Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 No to tak. Stworzyłem sobie obiekt, w Create dałem kod alieny = 0; a potem klocek Set variable i dodaje do zmiennej alieny jeden przy każdym jego stworzeniu. W roomie tworze kilka tych obiektów, a po starcie wywala błąd Unkown Variable. Próbowałem dodawać kod w innych obiektach, zamieniac go na Set Variable i nic. >.> Z góry dziękuje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 GML global.alieny ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 5 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 Dalej nie działa :< Edit: Stworzyłem nowy projekt, na nowym projekcie działa ~_~ Do zamknięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 a zmieniles we wszystkich instancjach alieny na global.alieny?? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi