fervi (Skovv) Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 Witajcie! Ojciec wpisał hasło roota ;] i chcę zainstalować jakiegoś Emulatora Komputera, wiecie chyba o co chodzi i mam kilka problemów VirtualBox chce przekompilowania jądra ;/ VMware wyświetla "What is the location of the directory of C header files then match you running kernel?" i nie wiem co mu podać :/ Bochs i Qemu nie umiem obsługiwać Proszę o jakąś pomoc ;] Fęrvi Prąsi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoho Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 Kup lepszego kompa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 5 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 A czemu twierdzisz, że to wina komputera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 Naucz się obsługiwać QEmu. Zawsze mniej nerwów, ostatnio moja instalacja VMWare na linuksie spowodowała spadek wydajności do 0%. Zawsze zresztą można zainstalować VirtualBox z paczki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 5 Marca 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 1. Zainstaluj Windows XP 2. Zainstaluj nań VMWare Server 3. w VMWare zainstaluj linuksa Wszystko będzie banglać jak na leży. Metoda sprawdzona osobiście przez waszego ukochanego admina. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 VMware wyświetla "What is the location of the directory of C header files then match you running kernel?" i nie wiem co mu podać :/ Fęrvi Prąsi Może to po prostu pliki nagłówkowe języka C? Spróbuj /include albo /usr/include (nie wiem które dobre :P). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 5 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 /include nie mam a /usr/include jest pusty i nie chce go przyjąć Nauczyłem się używać QEMU, ale mam problem z CD, nie chce go czytać, pisze, że płyta niebootowalna, próbowałem z Windows 2003 SBS i Aurox Linux, żadnego nie czyta ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 /include nie mam a /usr/include jest pusty i nie chce go przyjąć Nauczyłem się używać QEMU, ale mam problem z CD, nie chce go czytać, pisze, że płyta niebootowalna, próbowałem z Windows 2003 SBS i Aurox Linux, żadnego nie czyta ;( --boot d i obraz płyty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 VirtualBox na pewno nie chce, żebyś kompilował jądro. Wystarczy, jak ściągniesz paczkę o nazwie typu kernel-sources czy kernel-dev i powinno mu starczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 5 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 Narazie sobię radzę, instaluję Win 3.11 na Dosbox ;d Mandrivę z Iso zassam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 6 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 @fervi: Lepiej na DOSemu, szybciej będzie działać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi